مدیر پایگاه جهانی شهر سوخته سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه با شناسایی کمتر از 5درصد شهرسوخته، این محوطه باستانی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت گفت: اگر فقط 20 درصد این محوطه را شناسایی کنیم به حجم عظیمی از اطلاعات درباره گذشتگان دست پیدا خواهیم کرد.
به گزارش میراث آریا(chtn) شیرازی در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان افزود: محوطه هایی که در فهرست میراث جهانی قرار می گیرند وظیفه دولت را برای حفاظت، مرمت، مراقبت و همچنین معرفی آنها چند برابر می کند.
شیرای در ادامه گفت: ثبت شهر سوخته در یونسکو نخستین تجربه ما است اگر این تجربه با موفقیت همراه باشد زمینه برای ثبت سایر محوطه های تاریخی فراهم می شود.
وی افزود: محوطه های باستانی به خودی خود گویا نیستند و باید از زبان اشیایی که از دل این مکان ها به دست می آید سخنان و کلمات را بیرون کشیده و به عموم مردم و بازدید کنند گان ارایه داد .برای این کار باید رویکرد همه جانبه و چند وجهی به محوطه ها داشته باشیم.
شیرازی نگاه پژوهشی را الزامی دانست و عنوان کرد: باید مطالعات خود را در بخش های مختلف زندگی مردم شهرسوخته افزایش دهیم و پژوهش های باستان شناسی خود را تداوم بخشیم.
وی کارکرد محوطه های باستانی را در کل دنیا انتقال پیام میراث گذشتگان به آیندگان دانست و تصریح کرد:با انتقال فرهنگ و تمدن پیشینیان بسیاری از بحران های هویتی قابل حل شدن است .به این ترتیب جوانان به دنبال الگوهایی فراتر از مرزهای جغرافیا و فرهنگ خود نخواهند بود .
شیرازی افزود: رسالت معرفی محوطه های باستانی حتی از کاوش های باستانی هم بالاتر است.این فقط یک گذشته گرایی نیست بلکه به نوعی راهکاری برای حل مسایل فرهنگی اجتماعی اقتصادی و سیاسی جامعه است.
به گفته مدیر پایگاه جهانی شهر سوخته سیستان و بلوچستان برای برجسته کردن ارزشها ی جهانی این محوطه باستانی که یونسکو هم به آن اذعان دارد باید برنامه ریزی مشخصی را مد نظر قرار دهیم.
وی اعلام کرد:این برنامه ریزی ها رامی توان از طریق یک شورای راهبردی که علوم مربوط به باستان شناسی و سایر دستگاههایی که در مسایل فرهنگی دخیل هستند،در آن حضور داشته باشند.
شیرازی با بیان این که این شورا می تواند مسایل و مشکلات سایت شهر سوخته را شناسایی کرده و راه حل بدهد، اظهار امیدواری کرد:مسئله آب شهر سوخته حل شده و به جای آبرسانی با تانکر که هزینه بر است، راه حل دایمی در نظر گرفته شود.
سجادی سرپرست تیم کاووش شهر سوخته نیز در این نشست گفت: مایه افتخار است که میان 17 اثرایرانی که در میراث جهانی ثبت شده شهرسوخته تنها محوطه ای است که توسط یک گروه ایرانی با تلاش شبانه روزی و 26 ماه کار میدانی این منطقه را به دنیا نشان دهند.
وی افزود: در مدت 26 ماه فعالیت میدانی بیش از 4 هزار خبر مثبت در رسانه ها درج شده است، موزه های استان رونق گرفتند و مردم بیشتر با پیشینیان خود آشنا شدند.
چابهار قطب گردشگری سلامت در منطقه خواهد شد
سالک مشاور پروژه مجتمع سلامت و گردشگری در منطقه چابهارنیز در این نشست گفت: چابهار می تواند مرکز جامع گردشگری سلامت در کل منطقه باشد.
وی افزود:اقداماتی که در یک دهه گذشته در قالب سلامت مورد بررسی قرار گرفت مشخص کرد یکی از مناطقی که در حوزه سلامت گردشگری سلامت پتانسیل لازم را دارد، منطقه چابهار است.
وی افزود:بر اساس برنامه ریزی و مطالعات انجام شده ،به این نتیجه رسیدیم اولین مرکز استاندارد در این منطقه احداث شودبه این ترتیبافراد جای مراجعه به ترکیه و مالزی به این مرکز مراجعه خواهند کرد.
به گفته دکتر سالک سلامت و گردشگری سلامت،درمان در فضایی آرامش بخش.از مشخصه های این مجتمع است .
وی در ادامه عنوان کرد:از آنجا که نگاه ما در این پروژه جهانی است،تجهیزات روز دنیا را درمرکز خود خواهیم داشت و بیمه های جهانی راهم درگیرخواهیم کرد ما نگاهمان به مقوله سلامت است نه فقط درمان.
دکتر سالک تصریح کرد:احداث یک مرکز جامع گردشگری سلامت داشته نزدیک شهر سوخته با قدمت چند هزار ساله که کارهای درمانی و حتی دو عمل جراحی در آن انجام گرفته است ،نگاه جهانیان را متوجه خود می کند.
پروژه کنارک برای 500 نفر شغل ایجاد می کند
مشاورپروژه واحه کنارک نیز در این نشست خاطر نشان کرد: احداث پروژه کنارک در فاز اول 12 میلیارد و در فاز دوم 100 میلیارد تومان هزینه به همراه دارد و برای 500 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
سلطان محمدی افزود: یک منطقه گردشگری با داشتن آبنمای موزیکال ، مراکز اقامتی و سینمای روباز در کنارک پیش بینی کردیم که پذیرای گردشگران بیشماری خواهد بود.
وی افزود:در فاز دوم منطقه ای برای برگزاری جشنواره ها خواهیم داشت و تصمیم داریم در 12 ماه سال 2 جشنواره برگزار کنیم.
به گفته سلطان محمدی در پروژه کنارک سایت نجومی و علمی برای مطالعات علمی، هتل 5ستاره و لوکیشنی برای فیلمبرداری هم احداث خواهد شد.
انتهای پیام/